Gong kwon Yusul

Go to content

Main menu

MUF

GongKwon YuSul

Missuppfattningar om Gongkwon Yusul

Med tanke på att största delen av Gongkwon Yusul information som är avsedd för de som inte talar koreanska antingen har varit i form av några videoklipp eller i bristfälligt material som översatts, har det skett vissa felaktiga spekulationer om Gongkwon Yusul. Vi hoppas att följande kommer att hjälpa till med att belysa och skingra en del missförstånd.

Är Gongkwon Yusul bara en koreansk konst (t.ex. Hapkido) med avsikt att bekämpa tekniker från Brazilian Jiu-Jitsu?

Master Kang har en stark bakgrund inom traditionell Jiu-jitsu och judo men har aldrig utbildats i Brazilian Jiu-Jitsu. Med tanke på att BJJ har ursprung också i judo, är det inte förvånande att se vissa likheter i Brazilian Jiu-Jitsu och Gongkwon Yusul.

Många av klippen på nätet som är inlagda av Master Kang har mest inslag av markstrider från Gongkwon Yusul. Det kan vara så att popularitet BJJ, ur synvinkel av marknadsföring, har haft ett inflytande på Gongkwon Yusul publicitet. Jag misstänker att klipp som valdes tydligt skiljer Gongkwon Yusul från stilar som Hapkido, särskilt till en koreansk publik.

Var medveten om att grappling och markstriderna bara är en aspekt av Gongkwon Yusul som endast omfattar omkring 25 procent av hela systemet.

Är Gongkwon Yusul en typ av koreanska "Mixed Martial Art"?

Det finns vissa ytliga likheter i Gongkwon Yusul utbildning och Mixed kampkonst, Master Kang är mycket tydligt att Gongkwon Yusul inte bör klassas som en Mixed kampkonst.

Även Gongkwon Yusul har ett aktivt tävlingsinslag, men är inte i sig en sportfokuserad stil. Gongkwon Yusul är bredare i sin filosofi och tillämpning. Det är inte bara att mäta teknik mot framgång i tävlingssammanhang som är fokus för de flesta mixed martial art system. Till exempel lär Gongkwon Yusul ut många tekniker som inte skulle kunna användas i ett sportevenemang.

Gongkwon Yusul har en filosofi och struktur som mer liknar traditionella kampsporter. Det finns fasta led, klassificering/gradering (inte relaterade till tävlingsframgång) och stor tonvikt på självrespekt.

Är Gongkwon Yusul bara en stil av Hapkido?

Detta är en fråga med mycket individuell uppfattning. På grund av stora likheter i principer och tekniker är det många som tror att GKYS kan betraktas som en typ av Hapkido (även om det skiljer med extrem variation!). Andra inte.

Det är uppenbart att Master Kang största inflytande är i länder Gongkwon Yusul har kommit från Hapkido, där Master Kang håller högre rankning i flera stilar. Införlivandet av mycket icke-Hapkido material och uppmuntran från kamrater fick Master Kang att identifiera sitt nya system med separat namn. Gongkwon Yusul är en konst som är ärlig nog och stolt nog att stå på egna meriter.

Är Gongkwon Yusul bara en koreansk version av Kyokushin Karate?

Gongkwon Yusul tenderar att betona hårdare kontakt vid sparring, ofta på närmare håll än vissa koreanska stilar. Master Kang har aldrig har utbildats i Kyokushin eller någon annan karate stil. Master Kang är mycket öppen och ärlig om sina influenser. Till exempel, erkänner han tydligt att användningen av lårsparkar och andra tekniker kommer från kyuktooki (den koreanska versionen av thaiboxning) och hans syn på thaiboxningens utmärkta "power kicks".

Det också värt att notera att fri kontaktsparring har praktiserats i koreanska stilar under en lång tid. I själva verket var den första karatestil som betonade fri sparring grundad av en korean.

Är Gongkwon Yusul en gammal konst?

Många människor är trötta på att läsa om påståenden om "gamla linjerna", "återupptäckt" eller hemlig träning med "munkar som lever i en grotta"!

Även om rötter i Gongkwon Yusul - genom Master Kangs egen utbildning - är inbäddade i flera äldre stilar, är Gongkwon Yusul en klart modern stil. Master Kang var mycket öppen när han utvecklade sin konst och den har många influenser. Även om det är mycket "koreanskt" i filosofi och metod, så har den också påverkats av kampsportstraditioner från ställen som Japan, Thailand och länder i väst.

Är GongKwon YSul relaterat med "Combat Hapkido"?

Denna missuppfattning kan ha kommit till på grund av det ursprungliga namnet på Master Kang första gym, översätts till engelska i stil med "Real-Fighting Hapkido Gym" eller "Combat-Style Hapkido Gym". "Combat Hapkido" är en specifik och varumärkesskyddat namn på en USA-baserad kampsport. Gongkwon Yusul har ingen anknytning eller relation till denna kampsport.

Har Gongkwon Yusul anknytning till andra, nyare koreanska stilar?

Korea är en smältdegel av nya äktenskapliga stilar. Trots förekomsten av överlappande metoder, är moderna koreanska stilar helt oberoende av varandra, var och en erbjuder en unik filosofi och tränings erfarenhet. Exempel:

* Teukong Moosool (även stavat Tukkong) har utvecklats av ledande koreanska martial konstnärer med en stark militär bakgrund, och som sådan har särskild tonvikt på och användbarhet för militära tillämpningar. Jag tror att det finns flera föreningar för denna konst i Sydkorea.
* Youngmudo är ett nyligen utvecklat sammansatt system från Young-universitetet, känd för sitt ledande taekwondo- och judoprogram. Denna sil har en mycket stark konkurrens fördel i turneringar som tillåter kombinerad färdigheter som Taekwondo stil, slag med några kast och marktekniker.

Gongkwon Yusul har ingen anknytning eller relation till dessa andra koreanska kampsporter.

Om jag undervisar Hapkido och tillsätter några Brasilianska Jiu-Jitsu (BJJ) marktekniker, har jag inte då Gongkwon Yusul?

Att lägga till BJJ är en väg som övervägs av instruktörer från Hapkido, Taekwondo, Karate och annan konst över hela världen, förmodligen i avsikt att skapa vad de tycker är en mer "väl rundad" läroplan.

Personliga val och innovation är en naturlig del av kampsporter. Om någon känner för att lägga till BJJ att deras system och det är rätt väg för dem - då ska de göra detta. Men detta kommer inte att skapa ett närmande av Gongkwon Yusul. Tyngdpunkten och karaktär i BJJ skiljer sig väsentligt från det sätt som brottning införlivats i Gongkwon Yusul. Detta antagande inte heller att erkänna andra influenser i Gongkwon Yusul och den långa, noggranna arbete som har uppnått en integration av dessa olika tekniker.

Kan färdigheter från Gongkwon Yusul läggas till ett annat system?

Vissa kampsports organisationer har valt att lära sig något från Gongkwon Yusul utbildningsmaterial för att öka sina egna kunskaper inom vissa områden. Faktum är att en stor del av efterfrågan på seminarier som Master Kang och hans elever haft är från andra stilar för att titta på några Gongkwon Yusul tekniker och integrera dessa i sina system.

Back to content | Back to main menu